Smått och gott

Hallå igen, det är bara jag som skriver lite igen...det känns som en evighet sedan. Tänkte bara berätta att jag utrustat mig med ett nytt skrivdon, jag har nämligen köpt en laptop, vilken skillnad det är att kunna gå ut på nätet och det tar bara ett par sekunder, vår andra stationära dator är verkligen riktigt koko-bäng i huvudet, hänger sig hela tiden och är allmänt pain in the ass. Det underlättar ju också nu när jag går i skolan och behöver en dator snabbt.

På tal om skolan, vi har nu varit ute på praktik i snart tre veckor, denna termin är det inriktning på äldreomsorgen. Allt som allt ska vi vara ute i åtta veckor och den sjunde december är sista dagen. Jag tycker inte det är särskilt kul att arbeta inom äldreomsorgen, det ska bli roligare nästa termin då vi ska praktisera inom primärvården, alltså på vårdcentral. Imorgon ska jag jobba kväll och det är något jag avskyr, då sitter man här hemma och bara väntar tills man ska ge sig iväg, jag börjar klockan tolv och det är verkligen en värdelös tid att börja på, man hinner inte mer än att vakna förrän det är dags att ge sig av. Nej tack vet jag dagpass, då slutar man klockan fyra och sen är resten av dagen fri.

Idag ha jag varit med min kompis och tränat, vi gick på jympa, medel/puls det är så otroligt kul men jobbigt emellanåt. Det känns så skönt efteråt när man ansträngt sig och är jättetrött, jag märker nu att konditionen har blivit mycket bättre, hade ju inte skadat om jag slutat röka också, då hade den säkert varit ännu bättre.Jag är ju inte den bästa förebilden att visa hur man ska leva hälsosamt, inte till 100% i alla fall, men vad fanken... alla har väl sina laster som kan vara svåra att bli av med, det är ju bara vi själva som kan ändra på vår livsstil. Jag är i alla fall glad att jag hittat något som jag gillar att hålla på med, vem vet, kanske jag överraskar mig själv en dag med att ta mig i kragen och fimpa för gott. Nu tycker säkert jätemånga att jag är lite urk och vill inte att jag skriver mer, så till er... jag tänker uppfylla er önskan och avsluta min berättelse om den jympande cancerpinnen... med ett leende =)

Ha det så bra kram Cilla

Utmanad av Jenny...

Jag har blivit utmanad av min kompis Jenny där jag ska lista sju saker om mig själv, knäppa eller alldagliga, ska jag bara lista de knäppa lär jag bli klar på nolltid =) Let`s go hrm hrm...


1 Jag har världens sämsta tålamod

2 Jag har kramat om Bert Karlsson

3 Jag älskar karaoke

4 Jag har en ful ovana att alltid snurra håret

5 Jag har samlat över 3000 bilder på min idol Michael Jackson

6 Jag hatar att gå och lägga mig (är nattmänniska NR 1)

7 Jag har drömt om att arbeta som barnmorska sen jag gick i lågstadiet


Ja detta var alltså de sju saker jag kan komma på om mig själv, inte så värst knäppa kanske, men då hade jag varit i behov av flera listor, det finns mycket knäppt att berätta om mig, ni skulle bara veta.

Kram Cilla






Kallt, ruggigt och mörker på väg.

Hej där ute. Nu har det åter gått alldeles för länge mellan gångerna. Jag måste bli duktigare på att blogga med jämna mellanrum. Det har hänt en del sen förra gången. Jag har haft två tentor sen dess. En tenta i farmakologi som jag klarade på första försöket och ett praktiskt prov som jag också klarade. Det praktiska provet handlade om att kunna utföra olika praktiska moment som att ta ett venprov, kappilärprov (stick i fingret) samt olika injektioner. Jag fick äran att utföra en intramuskulär injektion där man ger en spruta i skinkan, detta moment utförs på en docka nu i början eftersom att det är lite svårare och mer precist. Min kompis utförde en subcutan injektion på mig (spruta som ges under huden i t.ex  magen eller låret) det gick jättebra, vi blev godkända båda två.

Tänkte också påminna er alla där ute som inte är medvetna om att hösten är här... HÖSTEN ÄR HÄR... Så nu vet alla.  Jag tycker om hösten på ett sätt, vilken annan årstid bär på dessa underbara färger och dofter. Jag ogillar även hösten på det sättet att det är så förbaskat kallt, denna råa kyla som biter sig fast i en gör att man fryser värre än på vintern. Vindarna är hårda och piskar en i ansiktet som hårda örfilar... det är faktiskt så jag kan känna, kinderna är alldeles ömma när man varit ute i yrvädret. Idag är det faktiskt inte så farligt, det blåser med måtta och det är inte så värst kallt heller. Det är vid denna årstiden man kan sitta inomhus och kolla på TV, läsa eller bara ligga och slöa utan att behöva få dåligt samvete, hösten är faktiskt en mysig tid också. Jag vet att det är många som blir deprimerade under hösten och jag tycker verkligen synd om dem, det måste vara jobbigt. Det jobbigaste jag vet med hösten är mörkret, att det blir mörkt så tidigt är jobbigt. Men det får väl gå ändå det är ju bara ett halvår tills våren kommer =)

Nog pratat om hösten, idag ska jag till veterinären med Lillebror, han ska vaccineras, han fick sin grundvaccinering för tre veckor sedan och ska nu ha den sista, han blev ID-märkt också, Lillebror är verkligen söt... förra gången vi var hos veterinären så lade han sig på golvet och spann och gick runt och nosade och hoppade upp på allt för att undersöka rummet. Det verkade som att han tyckte det var okej. Det var inga som helst problem när de skulle undersöka honom, lugn som en filbunke. Han sprang precis ut så jag hoppas att han kommer in igen innan vi ska köra, Lillebror är ju utekatt så jag kan ju inte hålla honom inne, då blir han bara sur på mig och då får jag aldrig in honom i buren. Nu ska jag diska lite och koka mig en kopp kaffe. Jag önskar er en trevlig dag, tills nästa blogg...

simma lugnt =)  Cilla

RSS 2.0