Vårtecken

Ett säkert vårteckenINGET är så skönt som VÅREN. Kvittrande fåglar i träd och buskar, marken blir bar och underlaget börjar titta fram i sin vackra gröna skrud. Ingen snödroppe har ännu nått min syn, men gör det nog så småningom.
Vårtecken är heligt, så fort vi får syn på eller kan höra något vi förknippar med vårens intågande skymtar skuggan av en annan människa.
Ja kanske är det så, att en människa blir född på nytt igen..... kryper ur sitt kalla och isiga skal som hon befunnit sig i under en lång och sträng vinter, mörker har blivit till ljus, trötthet och ångest till energi och lust. Visst är det härligt att känna så här. Det är kanske för tidigt för fjärilarna att vakna till liv just nu, men mina fjärilar i magen har börjat kisa en aning. Jag väntar bara på att de ska vakna på riktigt och dansa runt av glädje...känna glädjen åt att våren snart är här.  

Våren...du är efterlängtad
hoppas jag får syn på min snödroppe snart.

Kram Cilla

Snart sjuksköterska!!

Under nästan två år har jag inte bloggat...varför? det undrar jag också.
Får väl skylla på studierna. Men jag kan glädja mig själv (och alla andra också om de vill) med att jag snart är klar med min utbildning. I tre år har jag slitit och gråtit, njutit och skrattat för att nå målet med att bli sjuksköterska.
Jag är egentligen inte det minsta redo för att kasta mig ut i verkligheten, osäkerhet och rädsla kommer följa mig tätt efter, tills jag på riktigt fått känna på hur det verkligen är, det utan en handledare som  annars funnits tryggt vid min sida.
Tre års studier gör mig inte fulländad som sjuksköterska, nej...tvärtom, även om tre års utbildning gett mig oerhört mycket kunskap kommer jag vara grönare än grönast när jag kommer ut i arbetslivet. Men jag ser fram emot det. En utmaning som förhoppningsvis kommer ge mig styrkan och viljan att lyckas med mitt yrke. 
Önskan att sedan utbilda mig till barnmorska finns där starkare än någonsin, men lite "kött" på benen är vad jag behöver innan jag går vidare med det. Viktigast är att inte känna sig allt för ensam i arbetet, att det finns människor runt omkring som ställer upp för varandra så möjligheten att lyckas blir ännu större, trygghet och värme kan göra mycket. 

Kram
  


RSS 2.0